Shipping To
Malta
Malta
Ships Monday-Saturday
De invloed van snus op je tanden

Snus kopen in Nederland

Als het aankomt op het nuttigen van nicotine zijn er een hele hoop verschillende soorten producten die je kunt gebruiken.


Van de pleisters tot aan de sigaret, van de tabletten tot aan de pilletjes. Echter zijn er de laatste tijd steeds meer mensen die kiezen voor het gebruik van snus.


Snus is een speciaal soort product wat je in je mond moet stoppen om de nicotine binnen te krijgen. Nu er nog altijd wat onduidelijkheid bestaat over het kopen van snus en waar je snus in Nederland kan kopen is het van belang dat we hier iets dieper op in zullen gaan.

Wat is snus nu eigenlijk?

Voordat we ingaan op snus tabak kopen is het van belang om iets dieper in te gaan op de snus zelf. Je moet namelijk wel weten wat het is voordat je besluit om snus online te kopen.


De Zweedse snus is een vochtig tot half vochtig tabaksproduct voor oraal gebruik dat achter de bovenlip wordt geplaatst. Er zijn twee soorten Zweedse snus, losse snus en snus in zakjes.


Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Zweedse snus wordt normaal gesproken gemaakt van geselecteerde tabak, water, zout en aroma's volgens recepten die dateren uit de 19e eeuw.

Verpakking met snus in zakjes

Zweedse snus wordt gepasteuriseerd in een gepatenteerd warmtebehandelingsproces dat voldoet aan de Zweedse voedingsnormen.


Hoe de Zweedse snus tot stand is gekomen is enigszins onduidelijk. Maar aan het begin van de jaren 1800 begonnen de Zweden tabak te malen en te mengen met water, zout en smaakstoffen zoals wijn of kruiden.


Het product werd niet gekauwd of gesnoven, maar in de vorm van een klein zakje achter de bovenlip geplaatst. Vandaag de dag kennen we naast de normale snuf dus ook snus zonder tabak, hier zitten geen stoffen uit de tabaksplant in.

Kan je legaal snus kopen?

Wellicht weet je al wel dat het gebruik van snus een beetje een grijs gebied is in Europa. Dit komt voornamelijk door het feit dat snus alleen in Zweden mag worden gemaakt.


Zij hebben als enige een uitzondering op het algehele verbod. Echter betekent dit niet dat er geen enkel snus product gemaakt en verhandeld mag worden in Nederland.


Het is namelijk zo dat de snus zonder tabak wel mag worden verkocht hier in ons land. Dit is dan ook waar wij ons op hebben weten te specialiseren.


Deze snus zonder tabak zorgt ervoor dat je toch nog jouw nicotine binnen kan krijgen, zonder dat je te maken krijgt met stoffen die afkomstig zijn van de tabaksplant.

De verschillende groottes zakjes

Bij het kopen van snus is het van belang om rekening te houden met de grootte van de zakjes. Voor snuf kan er een onderscheid worden gemaakt in de volgende groottes:

Large

snus-kopen-large-portion

Large is nog steeds de meest voorkomende portie snus. Het is een volwaardig zakje, dat zowel de smaak als de nicotine onder de lip effectief vrijgeeft. Een grote portie bevat normaal gesproken tussen de 0,65 en 1,1 gram snus, afhankelijk van het product en merk.

Slim

snus-kopen-slim-portion

Slim – Het slim zakje is groot van formaat, maar kleiner voor een meer comfortabele pasvorm onder de lip. De portie geeft een langdurige smaakafgifte en minder ongemak dan de grote porties. Een sim portie bevat tussen de 0,7 en 0,9 gram snus.

Mini

snus-kopen-mini-portion

Mini is het kleinste formaat, ontworpen voor gebruikers die de voorkeur geven aan een klein, discreet zakje dat niet zichtbaar is onder de lip. Elke portie bevat tussen de 0,3 en 0,5 gram snus, afhankelijk van het merk en product.

Super slim

snus-kopen-super-slim-portion

Super Slim is een nieuw type snus dat nog kleiner en discreter is dan de standaard slim portie. Hoewel extra slim van vorm, komt de smaak en nicotine ervaring overeen met die van een soortgelijke slim portie snus. Een super slim portie bevat ongeveer 0,5 gram snus

Door te kiezen voor de grootte die aansluit bij wat je zoekt zal je zeker weten dat jij het meeste uit je aankoop zult halen. Mocht je bepaalde vragen hebben over een van onze producten dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen, we kunnen je altijd verder helpen.

Waar kan je snus kopen?

Waar kan snus gekocht worden? Dit hangt een beetje af van de soort snus. Zoals we al even kort hebben vermeld is het niet toegestaan om in ons land de standaard Zweedse snus te kopen.


Wel is het toegestaan om de snus zonder tabak te bestellen. Doordat er geen tabak in de producten zit zal de verkoper niet hoeven te beschikken over een speciale vergunning, dit in tegenstelling tot de tabakszaken in ons land. Dit zorgt er dan ook voor dat er meerdere plekken zijn om snus online te kopen.


Het is mogelijk om snus bij ons op de website te bestellen. Doordat de snus niet meer de stoffen uit de tabaksplant bevat is het geen illegaal product meer.


Dit maakt het een stuk eenvoudiger om jouw nicotine toch nog binnen te krijgen. Bij ons op de site zijn er verschillende soorten snus die je kunt bestellen.


Snus kopen in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Door ons grote assortiment is het voor iedereen mogelijk om de juiste producten in huis te halen, altijd weer voor de laagste prijs.


Neem snel een kijkje in het assortiment om te zien wat de mogelijkheden zijn om snus te kopen in Nederland. Voor je het weet heb ook jij jouw eerste potje snus in huis.