Shipping To
Malta
Malta
Ships Monday-Saturday
Nadelen en gevolgen van snus gebruik

Nadelen en gevolgen van snus gebruik

Als het aankomt op snus bestaat er een hele hoop onduidelijkheid. De een denkt dat het een soort drug is, de ander denkt dat snus een vervanger is voor de normale sigaret.


Niet alleen voor de definitie van de product ontstaat er discussie, ook over de snus bijwerkingen zijn mensen het niet eens. Is snus verslavend?


Is het gebruik van snus schadelijk? Wat zijn de nadelen van snus? Tijd om hier voor eens en voor altijd duidelijkheid in aan te brengen!

Is snus schadelijk - snus vs. normale tabak

Volgens tabaksonderzoekers heeft een snus gebruiker 90 procent minder kans om kanker te krijgen dan een roker. Omdat er geen verbranding plaatsvindt wanneer iemand snus consumeert, zijn er geen kankerverwekkende chemicaliën die leiden tot longkanker.


Onderzoekers laten zelfs zien dat er geen statistisch verschil bestaat in het aantal longkankergevallen tussen snus gebruikers en degenen die nooit tabak nuttigen.


In tegenstelling tot dip en pruim, die hogere niveaus van TSNA's bevatten als gevolg van de fermentatie van de tabak, vormt snus geen risico voor het ontwikkelen van keelkanker.


Dit laat dan ook zien dat het een minder schadelijk alternatief is dan de normale sigaret. Doordat je het product niet rookt zal je niet te maken krijgen met de gevolgen die komen kijken bij het normale roken.

Snus gebruiken om te stoppen met roken

In Zweden gebruikt één op de vijf mannen en één op de 25 vrouwen snus. Omdat zoveel Zweden snus gebruiken, is Zweden een laboratorium voor tabaksexperts geworden om de rol te bestuderen die rookloze tabaksproducten kunnen spelen bij het stoppen met roken van sigaretten.


Zweedse snus levert meer nicotine aan het lichaam dan farmaceutische NRT producten zoals de patch of nicotinegom. (Marlboro en Camel snus hebben minder nicotine, en zijn daarom geen effectief middel om te stoppen met roken).


Als er in de snus meer nicotine zit dan in de NRT, betekent dit dan dat snus gebruikt kan worden om van je rookverslaving af te komen? De Zweedse snus industrie lijkt te suggereren dat dit mogelijk is.


Volgens de European Smokeless Tobacco Council, een onderzoeksorganisatie voor de handelsindustrie, consumeren Zweden evenveel tabak als de rest van de Europese Unie maar roken ze minder en hebben ze minder last van ziekten en sterfgevallen als gevolg daarvan.


Ondanks het hoge aantal mensen dat snus gebruikt, behoort de sterfte als gevolg van tabaksgebruik in Zweden tot de laagste in de ontwikkelde wereld.


In de EU rookt 30 procent van de mannen en 22 procent van de mannen sterft aan rook gerelateerde ziekten. Echter zien we dat steeds meer mensen van de sigaretten af willen komen.


Er is dan ook een grote groep mensen die besluit om over te stappen op snus. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van de dagelijkse rokers die ook snus gebruiken in staat waren om te stoppen met roken.


62 procent van de mannen die stoppen met roken meldt dat ze snus als hulpmiddel bij het stoppen met roken gebruiken. Dit in tegenstelling tot slechts 38 procent van de mannen die zeiden NRT-producten te gebruiken.


Met andere woorden, Zweedse snus zorgde ervoor dat mensen eerder stoppen met roken dan bij het gebruik van de nicotinegom, de pleister of andere hulpmiddelen die voor dit doel zijn ontworpen.

Moet je van snus overgeven – de snus bijwerkingen

Ondanks het feit dat het niet gevaarlijk is om snus te gebruiken kan je wel last krijgen van de snus bijwerkingen wanneer je nog niet gewend bent aan de nicotine.


De stof nicotine wordt namelijk direct in het bloed opgenomen, aangezien deze stof enkele lichamelijke en geestelijke effecten met zich meebrengt kan je hier last van krijgen.


Dit is met name het geval voor de mensen die in een keer een hele hoop snus gebruiken of die normaal gesproken nooit nicotine binnen krijgen.


Enkele voorbeelden van mogelijke snus bijwerkingen die je zou kunnen ondervinden zijn de volgende:


– Een misselijk gevoel
– Een draaierig gevoel
– Opgefokt/ gestrest zijn
– Angstig worden
– Neerslachtig zijn


Belangrijk is dus dat je de normale hoeveelheden gebruikt, bij normaal gebruik is er namelijk niets aan de hand. Van snus overgeven kan, echter komt dit vrijwel nooit voor.


Mocht je van jezelf weten dat je niet goed reageert op nicotine of normale soorten tabak dan is het verstandig om ook niet voor de snus te kiezen. Op die manier voorkom je dat je van snus misselijk zal worden, je krijgt het nu eenmaal helemaal niet binnen.


Mocht je niet zeker weten of het gebruik van snus iets voor jou is dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met je huisarts om wat meer informatie over de stof te vergaren.

Het gebruik van snus

Door het feit dat er geen tabakin onze snus zit zal je niet meer te maken krijgen met een groot aantal risicofactoren die je wel ondervindt bij het gebruik van normale tabaksproducten.


Kies vandaag nog voor het gebruik van snus en zorg ervoor dat jij op een minder schadelijke manier aan jouw nicotine kunt komen.


Hier op de site vind je nog veel meer informatie die handig kan zijn voor de mensen die graag overstappen op deze nieuwe vorm van nicotine inname.


Of neem gelijk een kijkje in ons aanbod, zo zie je precies waar je allemaal uit kunt kiezen.