Spedizione a
Italy
Italy
De invloed van snus op je tanden

Snus meenemen in het vliegtuig

Mensen die snus gebruiken willen natuurlijk wel graag hun snus meenemen in het vliegtuig.


Er zijn echter wel enkele regels voor snus meenemen in het vliegtuig. Hier kan je onder andere denken aan de regels voor het invoeren van deze producten.


Wij laten je in dit artikel alles zien wat je moet weten over het meenemen van snus in het vliegveld, zo weet je zeker dat je na het lezen niet voor verrassingen bij de douane komt te staan.

New in Store

Mag je snus meenemen in het vliegtuig?

Veel mensen vragen zich af of het legaal is om snus/snuiftabak aan boord te brengen. Jazeker, het is legaal om snus aan boord te brengen. Omdat snus een soort rookloze tabak is die aan boord mag worden geconsumeerd, is het ook toegestaan om een paar blikjes over de grens te brengen.


Echter kan dit wel van land tot land verschillen. Leeftijdsgrens is ook een factor, tieners onder de 18 jaar (in de EU) mogen geen tabaksproducten meenemen in het vliegtuig.


Let op: je mag bij de meeste luchtvaartmaatschappijen rookvrije tabak gebruiken, behalve bij Delta Airlines. Ze stellen dat "geen enkel soort tabaksproduct aan boord mag worden gebruikt".


Je mag het wel meenemen, maar niet gebruiken.

Wat te doen als de douane je tegenhoudt?

Als je gevraagd wordt om uit te leggen wat er in de blikken zit, kun je beter de waarheid vertellen en niet liegen.


Het is volkomen legaal om met snus te vliegen, maar het personeel op de luchthaven zal niet altijd voldoende opgeleid zijn om bepaalde soorten tabaksproducten te herkennen.


Vertel ze dus zeker dat dit een soort rookloze tabak is die "snus" heet en die je voor eigen gebruik meeneemt. De douane kan snus in beslag nemen als ze zien dat je van plan bent om het door te verkopen.


Dit wordt bepaald door de manier waarop het product wordt verpakt en aan de hand van jouw beroep. Als je bijvoorbeeld in een tabakswinkel werkt of iets te maken hebt met de tabaksindustrie dan kan je problemen krijgen.


Maar als de blikjes in een rugzak worden bewaard alsof je ze voor jezelf mee hebt genomen dan is er geen reden tot zorg.

Landen waar je voorzichtig moet zijn met snus

Van alle landen in de wereld zijn er maar een paar die het gebruik van snus verbieden, dit zijn Ijsland en Singapore.


Er zijn veel mensen die naar die landen reizen met zakken snus en niet opvallen, echter is dit niet verstandig. Mocht je namelijk gepakt worden dan kan je aardig wat problemen krijgen.


Singapore heeft een aantal zeer strenge regels met betrekking tot tabaksproducten. Sinds 1/1/2019 zijn alle tabaksproducten verboden, niet alleen voor de verkoop maar ook voor eigen gebruik.


Dus als je betrapt wordt met een blikje rookloze snus krijg je een boete tot 2000 dollar. Het maakt niet uit hoe je het gebruikt en om welke redenen.


Voorheen was alleen import, reclame en verkoop verboden, maar nu zijn de regels veranderd. Snus meenemen naar Nederland mag natuurlijk wel gewoon, de regels hier zijn helemaal niet streng.

4.24 /pcs
4.99 /pcs
Stockholm White Arctic Menthol Strong

Esaurito

4.24 /pcs
4.99 /pcs
Stockholm White Arctic Menthol X-Strong

Esaurito

4.24 /pcs
4.99 /pcs
Stockholm White Arctic Menthol Light

Esaurito

4.24 /pcs
4.99 /pcs
Stockholm White Menthol Light

Esaurito

C'è di più!

4 di 11 prodotti visualizzati

Carica Più