Spedizione a
Italy
Italy
De invloed van snus op je tanden

Nicotine: de werking en de verslaving

Er zijn heel wat mensen in ons land die nicotine innemen. Dit kan op verschillende manieren, waarvan de meest voor de hand liggende natuurlijk de sigaret is.


Echter zijn er ook andere producten die je tot je kunt nemen om aan een nicotine kick te komen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan een nicotine booster of aan de nicotine pleisters.


Deze middelen maken het onder andere mogelijk om langzaam af te bouwen van jouw verslaving.


In dit artikel laten we zien waar je nicotine kunt kopen en wat er van belang is voor het nicotine afkicken. Zo weet je wat beter wat je kunt verwachten.

New in Store

Hoe kan je van nicotine afkicken

Nicotine is de verslavende stof in tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren. Het is een drug die de hersenfunctie van een persoon op een aparte manier kan aantasten.


Zodra het lichaam zich aanpast aan de regelmatige nicotine-inname, vinden mensen het moeilijk om te stoppen met roken door de oncomfortabele symptomen van het nicotine afkicken.


Ontwenningsverschijnselen pieken meestal na 1-3 dagen en nemen vervolgens af over een periode van 3-4 weken.


Na deze tijd heeft het lichaam het grootste deel van de nicotine uit het lichaam verdreven, na deze periode zullen de ontwenningsverschijnselen nagenoeg alleen maar psychologisch van aard zijn.

Hulpmiddelen om te stoppen met nicotine

Voor veel mensen is het niet zo eenvoudig om in een keer te stoppen met roken. Ze zijn nu eenmaal gewend geraakt aan de nicotine.


Gelukkig kunnen veel mensen met behulp van een aantal hulpmiddelen toch nog een einde maken aan hun verslaving.


We hebben de meest voorkomende soorten producten voor jou op een rij gezet:


– nicotine pleisters
– nicotine booster
– nicotine kauwgom
– nicotine zakjes (snus zakjes)
– nicotine tabletten


Met behulp van deze hulpmiddelen zal je in staat zijn om langzaam jouw nicotine inname af te bouwen, dit draagt bij aan een eenvoudigere periode voor het afkicken.


Waar nicotine kopen vraag je je misschien af? Je kunt bij de drogist verschillende nicotine producten halen, al kan je bij ons ook nicotine kopen in Nederland.


Door te kiezen voor onze nicotine zakjes zal je de nicotine toch binnen krijgen, zonder dat je hiervoor allerlei rare fratsen uit hoeft te halen.

Extra tips om af te kicken

Voor nicotine afkicken zijn er enkele handige tips die wij je mee kunnen geven, deze hebben we hieronder op een rijtje gezet:


  • Mentale voorbereiding op de komst van de ontwenningsverschijnselen


  • Voeg sociale druk toe door mensen te vertellen dat je gaat stoppen


  • Vermijd triggers, zoals het drinken van alcohol of het bezoeken van specifieke plaatsen


  • Pak nieuwe hobby's op en blijf bezig om de verleiding te weerstaan


  • Breng meer tijd door met vrienden die geen nicotine gebruiken